Helyszínek

Simonfay Borkúria

Cím

3915 Tarcal, Fő út 101.

Közösségi oldalak

Weboldal

https://simonfay.borkuria.com

Nyitvatartás

hétfő-péntek:
9:00 – 17:00

szombat-vasárnap:
ZÁRVA

Simonfay Borkúria

Tokaj-Hegyalja egyik legismertebb településén, Tarcalon, az Andrássy Rezidencia szomszédságában, a Fő utca 108. szám alatt található a hagyománytisztelő, és természetközeli stílusban újjáépült Borkúria, családunk birtoka, melyet 2004 óta folyamatosan fejlesztünk és bővítünk.

A kúriában a szőlőfeldolgozó és a borospince mellett az egyik épületrészben ízléses és autentikus enteriőr került kialakításra a borkóstolásra vágyók számára. Előzetes bejelentkezés után egyéni utazókat, illetve kisebb csoportokat is tudunk fogadni kóstolásra, a borok a helyszínen megvásárolhatók.

A borkúria szőlőfeldolgozójában készített magas minőségű édes és száraz tokaji borokhoz a szőlőt a Tarcal környékén található kiváló fekvésű és talajadottságú neves dűlőkben szüreteljük, mint pl. Mestervölgy, Barackos, Zomborka, Dobai. Családunknak ugyan nincsenek évszázados hagyományai a borvidéken, nem volt korábban szőlőnk, de a mezőgazdaság más ágazataiban több évtizedes és sikeres múltra tekinthetünk vissza. A tokaji borok szeretetének köszönhetően boraink minősége évről évre javul. Boraink a tokaji tradíciókhoz híven nagyobbrészt édes és félédes stílusban készülnek, de évek óta készítünk könnyed, száraz stílusban hárslevelűt, ezen kívül boraink között kiváló minőségű furmint is található.

A 2019-es évben került piacra a 2017-es évjáratú első cuvée (hárslevelű, furmint, zéta) borunk, amely nagy népszerűségnek örvend az igényes borok kedvelőinek körében.

Boraink rendkívüli minőségéről tanúskodik, hogy a 2008-as 5 puttonyos, és 2013-as aszú boraink Prestige Reserve Gold díjat nyertek.

Események

Építész séta Salamin Miklós főépítésszel (10:30 - 12:00) / Második nap
Vezetett pincelátogatás (10:30 - 11:30) / Harmadik nap
Tarcali séta helybéli vezetővel (14:30 - 15:45) / Harmadik nap
Táncház hajnalig (18:00 - 24:00) / Harmadik nap